Un pas concret spre consolidarea apărării aeriene a Ucrainei

30 08 Ф 2

România și Olanda au convenit să înființeze o bază pentru ca piloții ucraineni să se antreneze pe avioane de vânătoare F-16 și să întrețină aceste aeronave într-unul dintre centrele de pregătire de pe teritoriul României, comunică  RBK-Ucraina cu referire la declarația ministrului olandez al Apărării, Kaisi Ollongren, înainte de începerea reuniunii informale a miniștrilor Apărării din UE în Spania.

„Olanda și România au semnat  o scrisoare de intenție pentru a asigura pregătirea și întreținerea avioanelor F-16 la un centru de pregătire din România. Acesta este un pas concret spre consolidarea apărării aeriene a Ucrainei din partea celor două țări europene și, cu siguranță, din partea tuturor țărilor europene care sunt membre ale coaliției F-16”, a declarat Ollongren. Ea a mai precizat că este foarte important ca Olanda să continue să demonstreze unitate și sprijin pentru Ucraina în lupta împotriva agresiunii rusești.

Reamintim, aliații Ucrainei au creat o coaliție aviatică pentru a transfera statului avioane de luptă moderne, inclusiv F-16. Recent s-a aflat că Ucraina va primi cel puțin 61 de avioane din partea Danemarcei și a Olandei. Trebuie remarcat faptul că Danemarca a început deja să antreneze opt piloți ucraineni pe F-16. Și SUA va începe instruirea în viitorul apropiat.

Anterior, ministrul Apărării al Ucrainei,  Oleksii Reznikov, a declarat că Ucraina ar putea primi primele avioane F-16 nu mai devreme de 6-7 luni.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий