Vocea lui rătăcește în ceruri, printre vocile îngerilor…  

5 09 F 3

In memoriam – Marian Talaba

Când la primele concerte, organizate la începutul anilor 90 de Societatea pentru Cultura Românească „Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuți, creată și ea pe atunci, a apărut în scenă familia Talaba din Cupca, nimeni nu bănuia că fiul soților Elena și Ilie Talaba, Marian, va deveni o vedetă cu renume mondial. Devenind cântăreț al Operei din Viena, tot nimeni n-a crezut că activitatea sa concertistică atât de strălucită se va rupe brusc și foarte repede. Exact cu un an în urmă s-a stins steaua lui Marian Talaba, iar vocea lui minunată rătăcește în ceruri printre vocile îngerilor…

Opernfestspiele Heidenheim 2018, I lombardi, Klavierprobe im Congress Centrum

Tenorul, cântărețul de operă, artistul Marian Talaba, cunoscut de toată lumea muzicii, care muncea și locuia cu familia sa în Austria, unde își desfășura cariera muzicală, s-a stins brusc. Constatăm cu mare regret că el a fost un vrednic fiu al acestui meleag bucovinean, care a dus faima baștinei până departe pe meleagurile lumii, încântându-i pe toți cu vocea sa superbă.

5 09 F 4

În afară de cariera muzicală, pe care o desfășura cu succes, Marian Talaba, a fost și un bun familist. Împreună cu soția sa Ina au crescut și educat frumos trei copii: două fiice, Daiana și Patrisia,  și un băiat Marinel, bucurându-se acum și de un nepoțel de la fiica mai mare.

5 09 F 6

Satul Cupca a rămas fără unul din fiii  săi, talentatul cântăreț de operă  Marian Talaba. Este o pierdere grea pentru întreaga artă muzicală din Ucraina, ba chiar și din Europa.

5 09 F 2

(V.K.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий