The Telegraph: Marea Britanie va desfășura pentru prima dată trupe în Ucraina  

1 10 F 1

Ministrul Apărării al Marii Britanii, Grant Shapps, a declarat că trupele britanice vor fi dislocate pentru prima dată în Ucraina. Aceste planuri sunt în curs de negociere cu conducerea militară a țării. După cum a relatat RBK-Ucraina, Grant Shapps a comunicat despre aceasta într-un interviu pentru The Telegraph. El a negociat cu conducerea armatei britanice pentru a muta programul oficial de pregătire a militarilor ucraineni sub conducerea Marii Britanii direct în Ucraina. Aceasta este necesar pentru a nu conta numai pe bazele din Marea Britanie și din alte țări membre ale NATO. De asemenea, Grant Shapps a îndemnat firmele britanice de apărare să deschidă uzine în Ucraina. „Desfășurarea de trupe britanice în Ucraina sau furnizarea de sprijin naval în Marea Neagră ar însemna o escaladare semnificativă a implicării Regatului Unit în acest conflict. Dar cuvintele domnului Shapps par să marcheze, de asemenea, o schimbare în abordarea guvernului de a discuta public despre desfășurarea contingentului”, se arată în articol.

La 28 septembrie, Președintele ucrainean, Volodymyr Zelenski, a avut o întrevedere cu ministrul nou-numit al Apărării al Marii Britanii, Grant Shapps, aflat  într-o vizită la Kiev. Zelenski și Shapps au discutat, de asemenea, despre consolidarea apărării aeriene ucrainene, care este deosebit de importantă în perspectiva perioadei de iarnă.

Aparte a fost remarcat faptul că G7 a adoptat o declarație comună de sprijin pentru Ucraina la summit-ul NATO de la Vilnius și a început negocierile cu Regatul Unit în vederea încheierii unui acord bilateral relevant privind garanțiile de securitate pentru Ucraina.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий