Proiect transfrontalier pentru medicii cernăuțeni și suceveni

7 11 F 2

Renovarea încăperilor, achiziționarea de noi echipamente medicale și instruirea medicilor de la Spitalul de Urgență din Cernăuți: toate acestea urmează să fie implementate în cadrul proiectului transfrontalier al Programului Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020 intitulat „Îmbunătățirea pregătirii pentru situații de urgență a instituțiilor medicale din regiunea Cernăuți și județul Suceava”.  Scopul proiectului este de a îmbunătăți calitatea serviciilor medicale de urgență din zona transfrontalieră româno-ucraineană, în conformitate cu standardele Uniunii Europene, prin crearea unui protocol comun de acțiune și a unor echipamente mai eficiente.

Pentru aceste activități au fost alocate aproape 1.100.000 de euro din bugetul total al proiectului.

Potrivit lui Oleksandr Grușko, directorul general al Spitalului de Urgență, centrul de traumatologie, unitatea de cardiologie și sala de radiologie sunt în curs de renovare. În același timp, se organizează licitații și se achiziționează echipamentul medical necesar. Se așteaptă ca proiectul să fie finalizat în primul trimestru al anului viitor.

Etapa finală va include cursuri de perfecționare pentru medici și o conferință internațională, precum și elaborarea unui protocol comun de răspuns la urgențe în domeniul medicinei catastrofelor  în zonele transfrontaliere.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

Добавить комментарий