Negocieri Ucraina – NATO

Jens Stoltenberg, NATO, Secretary General, meets with Rustem Umierov, Defence Minister of Ukraine.

Ministrul ucrainean al Apărării, Rustem Umerov, și Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, au negociat astăzi, 4 decembrie, la Bruxelles. Părțile au discutat despre situația actuală de pe linia frontului și despre necesitățile militare urgente ale Forțelor de apărare în contracararea agresiunii rusești, relatează RBK-Ucraina cu referire la Serviciul de presă al NATO. Secretarul general al Alianței Nord-Atlantice a dat asigurări privind sprijinul neclintit al aliaților și partenerilor față de Ucraina. De asemenea, se menționează că condițiile de iarnă vor influența asupra desfășurării luptelor. „Având în vedere că se așteaptă ca iarna să complice luptele, Stoltenberg a subliniat că aliații sunt hotărâți să consolideze sprijinul politic și practic acordat Ucrainei în apărarea sa împotriva invaziei rusești”, s-a menționat la NATO.

Stoltenberg a confirmat că blocul va oferi sprijin pe termen lung Ucrainei pentru ca Forțele Armate Ucrainene să devină „pe deplin compatibile” cu NATO și „să le apropie și mai mult de Alianță”.

Ministrul ucrainean al Apărării și Secretarul general al NATO au discutat, de asemenea, despre calea Ucrainei de aderarea la Alianța Nord-Atlantică și despre eforturile depuse de statul nostru în implementarea reformelor. „Stoltenberg a confirmat că Ucraina va deveni membră a NATO atunci când toți aliații vor fi de acord și când vor fi îndeplinite condițiile»,  se arată în comunicat.

Reamintim că înainte de aceasta Stoltenberg s-a întâlnit cu comducătorul Ministerului Apărării al  Ucrainei,  Rustem Umerov, de două ori: la Kiev, în septembrie, și în timpul reuniunii miniștrilor Apărării din țările NATO, în octombrie.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий