Bucureștiul a promis că va susţine Kievul la summit-ul de la  Bruxelles

9 12 F 1

România va sprijini Ucraina la summit-ul de la Bruxelles din 14-15 decembrie, unde se va decide problema acordării asistenței financiare internaționale pentru țara noastră, a cărei alocare este pusă sub semnul întrebării. Despre aceasta s-a relatat pe portalul guvernamental, cu referire la întâlnirea de la București  între vicepremierul pentru integrare europeană și euroatlantică, Olga Stefanyşyna, și ministrul român de Externe, Luminița Odobescu.

Şefa diplomaţiei române a dat o înaltă apreciere pașilor Ucrainei în lupta împotriva corupției și stabilirea statului de drept în timpul războiului de amploare pe care Rusia l-a lansat împotriva Ucrainei la 24 februarie 2022. Luminița Odobescu a salutat adoptarea modificărilor legislative pentru protejarea drepturilor minorităților naționale și a remarcat că legea adoptată reprezintă un pas pozitiv înainte.

Reamintim că vineri, 8 noiembrie, Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, a semnat unele legi necesare pentru începerea negocierilor de aderare a Ucrainei la UE, legi care au fost votate în regim de urgență de către Parlament.

În ajunul summit-ului de la Bruxelles din 14-15 decembrie, statele membre ale UE au dezacorduri cu privire la chestiunea reaprovizionării bugetului comun al blocului, iar pachetul de ajutor de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina depinde de această decizie.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий