Trei echipe de fotbal din Ucraina au intrat în Top-100 mondial

trei echipe

trei echipeFederaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului a publicat ratingul cluburilor de fotbal din anul 2014. Liderul Campionatului Ucrainei, Dinamo Kiev, a ocupat în acest rating poziţia nr. 52. Echipa Şahtar Doneţk, antrenată de Mircea Lucescu, s-a situat pe locul 79, iar Dnipro Dnipropetrovsk – pe locul 89.
Cel mai bun club mondial de fotbal a fost numit Real Madrid, care a întrecut la mustaţă pe Bayern München. Pe cel de al treilea loc se situează Atletico Madrid. Încheie lista celor cinci Barcelona din Spania şi National din Columbia.
Dintr-o altă perspectivă, Steaua Bucureşti a încheiat anul 2014 pe locul 17 în topul Federației Internaționale de Istorie și Statistică a Fotbalului, cu 205 puncte, clasament dominat de Real Madrid, Bayern München, Atletico Madrid și FC Barcelona. De menționat că Steaua a devansat echipe cu nume importante din fotbalul mondial, precum: San Lorenzo (locul 18), FC Sevilla (20) – câștigătoarea Ligii Europa din sezonul trecut, Fiorentina (22), Borussia Dortmund (25), FC Basel (25), Tottenham (28), Manchester City (32), AS Roma (40), PSV Eindhoven (44), Dinamo Kiev (52), Internazionale Milano (56), Boca Juniors (59), Șahtar Donețk (72), ori Liverpool (83).

Добавить комментарий