La Spitalul Clinic Regional din Cernăuți a fost efectuată o intervenție chirurgicală unică, extrem de complicată

3 5 F 2
Aceasta a fost efectuată la un pacient cu o leziune la nivelul maxilarului. Osul bărbatului a fost zdrobit, iar numeroase fragmente au fost blocate în mușchii feței sale.
Potrivit Consiliului Regional Cernăuți, specialiștii din cele trei instituții anterioare în care fusese tratat pacientul nu s-au hotărât la o astfel de operație. Cu toate acestea, Mykola Tokar, șeful interimar al Secției de stomatologie chirurgicală al spitalului regional, și chirurgul stomatolog Cristina Bojesco au decis să-l ajute pe bărbat.
„Au trecut șase zile de la rănire. Fără un tratament adecvat, viitorul pacientului ar fi putut fi sumbru. Era amenințat cu o disfuncție a maxilarului inferior, ceea ce înseamnă că nu ar fi putut vorbi sau mânca în mod normal”, a explicat Mykola Tokar. În timpul intervenției chirurgicale, care a durat mai mult de cinci ore, medicii au îndepărtat fragmentele de os și l-au fixat cu o placă specială.
„Operația a fost un succes. Pacientul mai are în continuare o lungă perioadă de reabilitare. Important acum este ca placa să se prindă. Cu toate acestea, cu o îngrijire adecvată, bărbatul are șanse mari să se recupereze după accidentare”, a accentuat Cristina Bojesco.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий