Trupele rusești au început o ofensivă în regiunea Harkiv

10 5 F 5
La 10 mai, trupele rusești au lansat o ofensivă în regiunea Harkov, despre care conducerea militară și politică știa dinainte. În cursul dimineții, forțele de apărare ucrainene au respins încercările rușilor de a pătrunde, iar în prezent au loc lupte intense în regiune. Au fost anunțate evacuări din unele zone din regiunea Harkiv, a anunțat Ministerul ucrainean al Apărării. Atacurile inamicului au fost respinse, iar luptele de intensitate variabilă continuă.
„Unități de rezervă au fost desfășurate pentru a consolida apărarea în această zonă a liniei de front. Forțele de apărare ucrainene continuă să rețină ofensiva inamicului”, a precizat Ministerul Apărării.
În același timp, șeful Administrației Militare Regionale Harkiv, Oleg Syniegubov, a raportat despre „încercări nereușite ale grupului subversiv de a trece granița” și o intensificare a bombardamentelor inamice în direcția nordică. În primul rând, invadatorii bombardează orașul Vovciansk din regiunea Harkiv. Syniegubov a subliniat că forțele armate ucrainene își mențin cu încredere pozițiile — nu a fost pierdut niciun metru. Grupul inamic nu reprezintă o amenințare pentru Harkov însuși.
„Forțele sale sunt suficiente doar pentru provocări în direcția nordică. Toate autoritățile lucrează, sunt pe teren și își îndeplinesc sarcinile», a declarat șeful AMR Harkiv, care i-a îndemnat pe locuitorii din localitățile de frontieră să se adăpostească în caz de pericol.
Președintele Volodymyr Zelenski a confirmat că trupele rusești au lansat o ofensivă în regiunea Harkiv: „Rusia a lansat un nou val de acțiuni contraofensive în această direcție. Ucraina le-a întâmpinat acolo cu trupele, brigăzile și artileria noastră”. Potrivit lui Zelenski, comandamentul militar era la curent cu planurile inamicului pentru o nouă ofensivă. „Este important ca ei (rușii — n.r.) să poată crește și să tragă mai multe forțe în această direcție, acesta este un fapt. Dar comandamentul nostru militar a calculat forțele pentru a întâmpina inamicul cu foc”, a asigurat Președintele.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий