Concursul Eurovision-2024 din Suedia i-a adus Ucrainei locul trei

12 5 F 3

Finala spectacolului din 11 mai a oferit nu doar numele câștigătorului, ci și impresii vii publicului.

Victoria în cea de-a 68-a ediție a concursului de cântece, care a avut loc la Malmö, Suedia, în localul „Malmö Arena”, a fost obținută de reprezentantul Elveției Nemo cu piesa „The Code”.

Acest artist a primit cel mai mare număr de puncte din partea spectatorilor acțiunii grandioase și a membrilor juriului național. Potrivit rezultatelor Eurovision 2024, reprezentantele Ucrainei Alyona Alyona și Jerry Heil, care au interpretat melodia „Teresa & Maria” și au evoluat în finală sub numărul „2”, clasându-se pe locul al treilea cu 453 de puncte. În finalul spectacolului, interpretele din Ucraina au reușit să transmită un mesaj important. Chiar pe scenă, ele au declarat: „Pace și libertate pentru Ucraina”.

Cert este că locul ocupat de Alyona Alyona și Jerry Heil în finala Eurovision 2024 a marcat cea de-a 18-a prezență a țării noastre în marea finală a concursului de cântece. Această realizare asigură statutul Ucrainei de singura țară care s-a calificat în mod constant în marea finală Eurovision.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

 

Добавить комментарий