Martin Jaeger:  „Nu există nicio altă țară din lume care să furnizeze Ucrainei atât de multe sisteme de apărare aeriană”

13 5 F 2

Luna aceasta Ucraina va primi încă un sistem de apărare aeriană IRIS-T din Germania. Acest lucru a fost anunțat de Ambasadorul Germaniei, Martin Jaeger, la 13 mai. El a reamintit cât de mult a făcut Germania pentru a consolida apărarea aeriană a Ucrainei. Cel de-al treilea sistem Patriot va fi livrat în curând. „Acest lucru nu este ușor pentru noi, deoarece avem responsabilitățile noastre în cadrul NATO. Acest lucru va însemna că 25% din sistemele noastre Patriot vor fi în Ucraina. Nu există nicio altă țară în lume care să dea atât de mult”, a declarat Jaeger. Diplomatul a reamintit că există și sisteme IRIS-T. „Avem deja câteva sisteme aici. Și acum un alt sistem va sosi în luna mai. În plus, am promis Ucrainei că vom furniza mai multe astfel de sisteme în acest an, la anul viitor și în 2026”, a adăugat diplomatul.

La începutul lunii aprilie, s-a comunicat că Ucraina va primi noi sisteme antiaeriene IRIS-T SLM în acest an. Următorul sistem ar urma să fie livrat în următoarele săptămâni. Iar la începutul lunii mai, s-a raportat că Ucraina ar urma să primească șase radare TRML-4D pentru sistemele IRIS-T. Acestea vor fi livrate ca parte a unui pachet mare în valoare de peste 100 de milioane de euro.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий