13 5 F 3
11 apărători ai Ucrainei, originari din satul Ridkivți, au căzut în luptele împotriva ocupanților ruși
În satul Ridkivți (Rarancea), Comunitatea Teritorială Mahala, a fost amenajată o Alee a Gloriei în cinstea eroilor din localitate, care și-au pierdut viața apărând Ucraina de invadatorii ruși.
În centrul satului au fost amplasate 11 bannere cu portretele soldaților ale căror nume vor rămâne pentru totdeauna în memoria consătenilor.
La inaugurarea Aleii au participat rudele și prietenii soldaților căzuți la datorie, reprezentanți ai autorităților locale și ai Secției Noua Suliță a Centrului Teritorial de Completare, angajați ai instituțiilor educaționale și culturale, preoți și membri ai comunității, precum și tineri.
În discursurile lor, liderii comunității au mulțumit familiilor pentru fiii, soții și frații lor care s-au ridicat să apere cu arma în mâini Ucraina.
Elevii Liceului din Ridkivți au citit biografiile Eroilor, iar preoții au oficiat un parastas și au sfințit Aleea Gloriei. Ea le va aminti tuturor celor care trec pe lângă acest loc de prețul libertății noastre.
La finalul evenimentului, participanții au depus flori și au aprins candele lângă bannerele cu portretele Eroilor, comunică pe Facebook Consiliul Regional Cernăuți.
13 5 F 4
13 5 F 5
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий