Sugestii şi recomandări. Frunzele plantelor pot fi curăţate eficient cu bere. Trucul care nu dă greș niciodată

0000 Acum Cu bere

Plantele de apartament trebuie curățate ocazional. Ele acumulează praf, la fel ca orice alt lucru din locuință, dar dacă ești atent să le cureți, vei reuși să le păstrezi sănătoase și cu un aspect minunat. După cum știe, oricine a fost vreodată plecat pentru câteva săptămâni, nu durează mult până când praful se acumulează pe toate suprafețele din locuință, inclusiv pe frunzele plantelor de apartament.  Deși poate părea o sarcină plictisitoare, curățarea acestora este extrem de importantă. Potrivit specialiștilor, praful de pe frunze blochează lumina soarelui și reduce capacitatea plantei de a face fotosinteză, care este, în cele din urmă, modul în care floarea se hrănește.  Pentru a curăţi eficient  frunzele plantelor, berea  poate fi de un real ajutor. Este un truc care nu dă greş niciodată.

Berea este băutura preferată  de noi în diverse ocazii, însă și plantele noastre o vor aprecia, având câteva proprietăți unice. Folosiți bere ca fertilizator pentru plante, iar acestea cu siguranță vă vor mulțumi. Oricât de ciudat ar părea, practica folosirii berii ca îngrășământ pentru plante are multe beneficii. Când este folosită corect, berea poate face minuni şi pentru plantele din grădină. Fie că este vorba și de plantele de interior, sau balcon, toate vor beneficia de nutrienții din bere.

O plantă curată, fără doar și poate, va fi o plantă sănătoasă și rezistentă la boli sau dăunători. Frunzele plantelor pot fi curăţate eficient cu bere, fiind de mare ajutor! Într-un vas se amestecă bine o cană de bere și două căni de apă. Apoi, folosind o lavetă moale, se curăță cu soluția obținută fiecare frunză a plantei. Ai grijă, însă, să ștergi bine ambele părți.

Pentru a uda plantele, se amestecă berea cu apă, de două ori mai multă apă decât bere. Udă plantele cu acest amestec la rădăcini. Important este să lași berea deschisă cu o seară înainte, pentru ca acidul carbonic să fie eliminat, fiind dăunător plantelor.

De asemenea, berea ajută și la ținerea la distanță a dăunătorilor. Și cum plantele absorb nutrienți și prin frunze, acestea vor fi și mai strălucitoare după tratamentul aplicat.(Click! Fapt divers)

(T.L.)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий