Ofensiva rusă în regiunea Harkov: Ar trebui Ucraina să negocieze?  

În pofida intensificării ofensivei rusești în regiunile Harkiv și Donețk, poziția privind negocierile ar trebui să rămână neschimbată — Ucraina nu ar trebui să facă concesii inamicului.

Această opinie a fost exprimată de fostul comandant Azov și comandant adjunct al Brigăzii a 3-a mecanizate separate Maksym Jorin, citat de TSN.  El a subliniat că țara agresoare trebuie să-și retragă trupele de pe întregul nostru teritoriu. Dar, în același timp, trebuie să existe o poziție puternică pentru orice negocieri. Lorin a recunoscut că, începând de astăzi, Ucraina nu are nimic de adus la masa negocierilor. „Nici poziția sincer slabă a Occidentului față de Rusia nu ne va ajuta în niciun fel. Cei slabi se așează întotdeauna să asculte, nu să vorbească. Pentru a ne impune condițiile, trebuie să devenim mult mai puternici”, a subliniat militarul.

Anterior, comentând situația din regiunea Harkiv, Maksym Jorin a declarat că noua ofensivă a Rusiei „ar trebui să fie un duș rece pentru întreaga țară”.

Într-o conversație cu presa chineză, dictatorul rus Putin a declarat că este „deschis la dialog cu Ucraina”, dar în condițiile sale.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий