Experiența din Moldova pentru primarii din regiunea Cernăuți

18 5 F 2

O delegație de reprezentanți ai organelor autoadministrării locale și ai instituțiilor societății civile din regiunea Cernăuți a vizitat comunitatea Gidighici din municipiul Chișinău. Acesta este un sat mic din apropierea capitalei, cu o populație de aproximativ 5.000 de persoane. Membrii delegației au stat de vorbă cu primarul comunității, Victoria Calmâș, care le-a povestit cum este organizată activitatea autoadministrării locale și ce probleme se află în prezent pe ordinea de zi.

Printre cele principale se numără punerea în aplicare a planului general de dezvoltare, deoarece locuitorii din zonă au nevoie de locuințe. Reprezentanții din regiunea Cernăuți au fost interesați de atribuțiile primarului, formarea bugetului și alocarea de fonduri, ocuparea forței de muncă, cooperarea transfrontalieră și activitățile de proiect. Participanții au făcut schimb de contacte pentru o cooperare ulterioară.

18 5 F 3

Întâlnirea a avut loc în cadrul proiectului Centrului regional de ridicare a nivelului de calificare a  cadrelor  din Cernăuți „Interacțiunea eficientă a administrației publice și a instituțiilor societății civile ca fundament pentru durabilitatea democratică în contextul integrării europene și euro-atlantice: Experiența transfrontalieră Ucraina — România — Republica Moldova”, cu sprijinul Fundației Hanns Seidel din Kiev „Hanns Seidel Stiftung Ukraine”, comunică pe contul său de Facebook directorul-adjunct al Centrului regional de ridicare a nivelului calificării cadrelor  din Cernăuți, Serghei Hacman.

18 5 F 4

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com  

Добавить комментарий