Departamentul de Stat:  SUA dorește în mod fundamental ca Ucraina să câștige războiul

21 5 F 1

Statele Unite caută să câștige Ucraina și să învingă Federația Rusă în acest război, a declarat reprezentantul Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller, relatează RBK-Ucraina, citând briefingul oficialului de la Departamentul de Stat din 20 mai. „Dorim în mod fundamental ca Ucraina să câștige acest război și am arătat acest lucru în mod clar, în special prin alocarea de miliarde de dolari în asistență de securitate”, a spus el. Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a mai amintit că Secretarul de stat american, Anthony Blinken, a anunțat înfrângerea strategică a Rusiei în acest război în timpul vizitei sale la Kiev.

Miller a mai adăugat că victoria Ucrainei ar însemna automat înfrângerea Rusiei în această confruntare. „Cred că poziția noastră — pe cine vrem să vedem ca învingător în acest război și pe cine vrem să vedem ca învins — a rămas destul de clară de mai bine de doi ani”, a subliniat el. La 20 mai, reprezentantul permanent al SUA la ONU, Robert Wood, a declarat în timpul ședinței Consiliului de Securitate al ONU că SUA vor ajuta Ucraina cu arme până când Rusia își va retrage trupele de pe teritoriile ucrainene.

Statele Unite sunt angajate în furnizarea de arme Ucrainei în permanență. În timpul vizitei sale la Kiev de săptămâna trecută, Anthony Blinken a anunțat transferul unui nou pachet de ajutor în valoare de 2 miliarde de dolari către Ucraina.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий