La Centrul Regional de Cardiologie din Cernăuți a fost salvată viața unui voluntar străin

23 5 F 2
Cetățeanul nepalez, în vârstă de 42 de ani, este angajat al unei companii elvețiene care oferă ajutor umanitar în Ucraina. La sfârșitul lunii aprilie, el a ajuns la Cernăuți cu un alt transport și trebuia să-și continue drumul, dar brusc s-a simțit foarte rău. Bărbatul a fost dus la Centrul de cardiologie, care l-a salvat. „Pacientul a avut un infarct miocardic acut, care a provocat un stop cardiac. După o resuscitare reușită, el a fost supus de urgență unei coronarografii și a fost supus unei stentări a arterei afectate”, își amintește Serghei Bilețchi, șeful Secției de infarct miocardic acut nr. 1 al Centrului clinic regional de cardiologie din Cernăuți. În această secție, cetățeanul nepalez a fost supus unui tratament și unei reabilitări suplimentare, fiindu-i prescrisă și o terapie medicamentoasă adecvată.
„Potrivit pacientului nostru străin, în ciuda faptului că tatăl său este un pacient hipertensiv și că el însuși a avut adesea tensiune arterială ridicată, nu luase niciodată medicamente înainte. El a spus că nu avea nicio idee că își risca cu adevărat viața din această cauză”, explică Iulia Ursuleak, cardiolog la Secția de infarct miocardic acut nr. 1. „El a spus că a fost foarte impresionat de nivelul ridicat de îngrijire pe care l-a primit. A recunoscut că, într-o țară devastată de război, nici măcar nu a sperat la așa ceva. Cu toate acestea, după cum i-au confirmat bărbatului reprezentanții companiei elvețiene cu care era în contact permanent, toată asistența de la Centrul regional de cardiologie din Cernăuți a fost acordată în conformitate cu protocoalele europene”.
Cetățeanul nepalez a fost extrem de recunoscător întregului personal al centrului de cardiologie pentru că l-a salvat. El a dat asigurări că salvatorii săi sunt pentru totdeauna în inima sa, care continuă să funcționeze datorită eforturilor lor, se subliniază în postarea pe Facebook a Consiliului Regional Cernăuți.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий