Întâlnire trilaterală la Siret

24 5 Ф 2

La invitația personală a președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, șeful Administrației Militare Regionale  Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk,  a efectuat o vizită de lucru  în România, comunică pe Facebook AMR Cernăuți.  La Siret, Ruslan Zaparaniuk, conducătorul regiunii Cernăuți, Martin Seiler, președintele Consiliului General al Deputaților al Districtului german Schwaben, și gazda –  Gheorghe Flutur,  președintele Consiliului Județean Suceava, au  discutat despre continuarea cooperării între cele trei regiuni partenere. Prietenii români și germani ai Ucrainei  au confirmat încă o dată interesul lor de a continua să sprijine regiunea Cernăuți și țara noastră în ansamblu. „Pot asigura că ne așteaptă multe alte inițiative comune importante”, a constatat  Ruslan Zaparaniuk.

În timpul întâlnirii trilaterale de la Siret a fost inaugurarea Muzeului de Istorie a orașului Siret, care include Memorialul Holocaustului evreilor din Bucovina. La ceremonia de deschidere au participat delegați ai Centrului Mondial „Yad Vashem” pentru Studierea Holocaustului, precum și reprezentanți ai autorităților române, inclusiv primarul orașului Siret, Andrian Popoiu.

24 5 Ф 1

În discursul său, ținut la această ceremonie, șeful AMR Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk,  a subliniat importanța cinstirii memoriei victimelor unor acte criminale oribile din trecut, pentru a preveni ca astfel de lucruri să se mai întâmple în viitor. În plus, el și-a exprimat recunoștința sinceră față de prietenii săi români și germani pentru sprijinul lor neclintit față de Ucraina. „În acest moment, noi, ca nimeni altul, simțim manifestările odioase ale șovinismului și xenofobiei, în timp ce ne apărăm împotriva agresiunii regimului neonazist al lui Putin. Cu toate acestea, împreună cu partenerii noștri, vom învinge acest rău”, a subliniat Ruslan Zaparaniuk.

În general, deschiderea Muzeului de Istorie a Orașului și a Memorialului Holocaustului din Siret a fost un eveniment de referință nu doar pentru România, ci și pentru întreaga Europă. Doar comemorarea victimelor tragediilor din trecut reprezintă fundamentul pentru construirea unui viitor pașnic pentru umanitate.

24 5 Ф 3

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий