El poate opri războiul din Ucraina cu un singur apel: Cine este cu adevărat capabil să o facă?

24 5 A 7
Fostul președinte american, Donald Trump, a asigurat lumea că, dacă se va întoarce la Casa Albă, va fi capabil să pună capăt războiului într-o zi, sunându-i pe Putin și Zelenski. Cu toate acestea, este foarte puțin probabil ca astfel de declarații zgomotoase să aibă vreo bază în realitate. În același timp, un astfel de scenariu nu este complet nerealist. Cu toate acestea, figura principală în el nu este Trump, ci Xi Jinping. Această opinie a fost exprimată la Canalul 24 de Artur Harytonov, președintele Ligii Liberal-Democrate din Ucraina.
Fără sprijinul Chinei, Rusia nu poate face mare lucru. Deși Beijingul nu ajută oficial Rusia cu arme, influența sa asupra economiei rusești și a complexului militar-industrial nu poate fi supraestimată.
Având în vedere dependența economică, financiară, ecologică și culturală a Rusiei de China, Xi Jinping poate opri războiul cu un singur telefon. Pentru că Rusia va depinde întotdeauna de China. Să ne imaginăm că China dă o astfel de instrucțiune, dar Kremlinul spune că va continua. Acest lucru ar însemna că China ar putea închide toate livrările sale critice și ar putea opri complexul militar-industrial rusesc, a subliniat Artur Harytonov. După aceea, ar fi doar o chestiune de timp până când Rusia ar putea rezista, „consumând” resursele pe care le are.
„Rusia nu vrea să rămână fără nimic, așa că ei spun că este posibil cu un singur apel. Și de ce nu a rămas cu nimic? Pentru că a existat un „cordon ombilical” chinezesc care devine din ce în ce mai mare. Aceasta este o mare problemă, așa că astăzi totul vizează China”, a declarat Harytonov.
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий