A fost lovit hipermarketul „Epicentru”, sunt morți și mulți dispăruți: ce se știe despre bombardamentul  de la Harkiv

25 5 F 1

Exploziile s-au auzit în Harkov în jurul orei 16:00. Rușii loviseră anterior o zonă rezidențială a orașului, comunică RBK-Ucraina.  Armata teroristă rusă a lovit hipermarketul „Epicentru” din Harkiv cu o muniție aeriană UMPB D-30. Explozia a provocat un incendiu, ceea ce ar putea crește numărul victimelor. „Preliminar, atacul a avut loc într-o zonă rezidențială a orașului, într-o zonă civilă densă. Informațiile despre victime și pagube sunt în curs de clarificare”, a declarat primarul orașului Terehov. Potrivit lui, toate serviciile relevante lucrează  la locul impactului.

Procurorii au luat serverele de la camerele video ale centrului comercial pentru a afla câte persoane se aflau în interior, a comunicat  purtătorul de cuvânt al Procuraturii regionale din Harkiv, Dmytro Ciubenko, în cadrul emisiunii Telejurnalului național.

După atacul rusesc cu rachete asupra hipermarketului „Epicentru”, Volodymyr Zelenski a făcut apel la partenerii occidentali să furnizeze suficiente sisteme de apărare antiaeriană. Președintele ucrainean a făcut această afirmație într-un mesaj video publicat pe site-ul său oficial.

25 5 F 2

„Când le spunem liderilor din lume că Ucraina are nevoie de o protecție suficientă a apărării antiaeriene, când spunem că avem nevoie de o determinare reală care să ne permită să protejăm viețile oamenilor noștri într-un mod care să fie eficient, astfel încât teroriștii ruși să nu se poată nici măcar apropia de granițele noastre, vorbim despre felul cum să prevenim literalmente astfel de atacuri teroriste. Le mulțumesc liderilor care ne susțin cu adevărat, care văd cu adevărat că fiecare decizie de a sprijini Ucraina este o decizie de a proteja și de a salva vieți”, a declarat Președintele.  Zelenski a calificat atacul cu rachete asupra hipermarketului drept „o manifestare a nebuniei rusești”. „Nu există o altă modalitate de a o numi. Doar oameni nebuni ca Putin sunt capabili să ucidă și să terorizeze oamenii într-un mod atât de josnic. Știm deja că există răniți și morți. Condoleanțele mele familiilor și prietenilor. Tuturor celor care au avut de suferit li se va oferi asistența necesară”, a subliniat el.

Reamintim că, în după-amiaza zilei de 25 mai, Rusia a lansat un atac cu rachete asupra Harkovului, atacând hipermarketul „Epicentru”. Potrivit autorităților locale, câteva sute de persoane s-ar fi putut afla în interiorul clădirii.

25 5 F 3

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий