ZIUA ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI – FESTIVALUL „AICI-ACOLO” – EDIȚIA A VII-A București, 24-26 mai 2024

25 5 F 4

 

Consulul General al României la Cernăuți, Irina Loredana Stănculescu,  participă alături de membrii ai comunității românești din regiunea Cernăuți în perioada 24-26 mai 2024 la București, la cea de-a VII-a ediţie a Festivalului ”Aici-Acolo”, cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni., comunică pe Facebook Consulatul General al României la Cernăuți.

Evenimentul se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României și cuprinde o serie de activități organizate de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Uniunea Artiştilor Plastici din România.

25 5 F 5

Manifestările aduc împreună artiști români din ţară şi din străinătate, de „aici” şi de  „acolo”, din diverse domenii de creație: artă, design, muzică, film, etc. dar și reprezentanți ai mediului asociativ, academic și de afaceri din comunitățile românești din afara granițelor.

25 5 F 6

Evenimentul se bucură de colaborarea unor importante instituţii cum ar fi: Parlamentul României, Patriarhia Română, Filarmonica „George Enescu” din București, Opera Națională București, Muzeul Național al Țăranului Român, Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Național de Istorie a României, Romanian Design Week (un proiect al The Institute), Transilvania Film și al unor artiști precum prestigioasa pianistă Elisabeth Sombart din Elveția, strănepoata cercetătorului Nicolae Leon – fratele vitreg al lui Grigore Antipa și discipolă directă a maestrului Sergiu Celibidache, naista Mariana Preda (Olanda), pianista Lavinia Dragoș (Germania) etc.

25 5 F 7

La mulți ani români de pretutindeni!

25 5 F 8

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий