Numărul morților în urma atacului de la „Epicentru” din Harkiv  crește brusc

26 5 Ф 1

Numărul morților în urma atacului rusesc  asupra hipermarketului „Epicentru” din Harkiv a crescut la 12. Până seara, se știa că șase persoane au murit, a declarat șeful Administrației Militare Regionale Harkiv, Oleg Sinegubov.

„40 de persoane au fost rănite. La fața locului se desfășoară lucrări de lichidare a consecințelor. De asemenea funcționează un laborator ADN mobil”, a declarat Sinegubov. Procuratura a precizat că „zece dintre cadavre sunt în prezent neidentificate. Patruzeci și trei de persoane au fost rănite”. „În ceea ce privește atacul cu rachete asupra centrului orașului Harkiv, numărul victimelor a crescut deja la 25 de persoane, inclusiv un băiat de 14 ani”, se arată în comunicatul TSN.

Reamintim că, la 25 mai, ocupanții ruși au efectuat 2 lovituri aeriene asupra hipermarketului „Epicentru”. În acest scop au folosit 2 bombe aeriene ghidate. O alertă de raid aerian a fost declanșată înainte ca hipermarketul cu materiale de construcție să fie lovit, dar angajații și vizitatorii nu au avut timp să se evacueze.

***

În noaptea spre 26 mai, Rusia a atacat Ucraina cu drone și rachete. A fost declarată o alertă aeriană în toate regiunile țării. Potrivit Forțelor Aeriene, apărarea aeriană a doborât 12 rachete și 31 de drone de atac. În Jmerynka, regiunea Vinnyția, trei clădiri cu patru etaje și șapte case private  au fost avariate de căderea fragmentelor de drone inamice. De asemenea, șase mașini au fost avariate, comunică TSN.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий