Maratonul caritabil al lui  Valerii Manarha

27 5 Ф 2

Cinci zile în drum și peste 40 de kilometri parcurși. Acești indici nu pot fi comparați cu performanțele sportive, însă cel mai valoros este că această distanță a fost parcursă pe jos de un bărbat cu dezabilități fizice  și de un om cu inimă mare – Valerii Manarha.

Bărbatul, care se deplasează cu ajutorul unui rolator pliabil, a decis să parcurgă distanța de la Putila, localitatea sa natală, până la Vijnița pentru a colecta mijloace bănești și a ajuta în acest fel Armata Ucraineană. Cu 11 ani în urmă Valerii a suferit un accident vascular cerebral și are dificultăți de mers. Cu toate acestea, el a vrut cu adevărat să-l sprijine pe prietenul său Mykola Teren, care servește în brigada 82 de asalt aerian separat.

Voluntarii și medicii l-au însoțit pe bărbat în drumul său, iar oamenii au ieșit să-i dea bani și să-l încurajeze.  Astfel, Valerii a reușit să adune 426.536 grivne. El îi va transmite banii lui Mykola Teren pentru ca acesta să poată cumpăra echipamentul de război electronic și dronele de care unitatea are nevoie, comunică pe contul său de Facebook Consiliul Regional Cernăuți.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

Добавить комментарий