A fost reparat segmentul de drum ce duce spre Punctul de control „Șepit”

5 6 F 3

Consiliul Regional Cernăuți a finalizat implementarea proiectului internațional din cadrul Programului Operațional Comun „România-Ucraina 2014-2020”.

Ca urmare, în satul Șepit din Comunitatea Teritorială Seliatyn a fost reparată un segment  de doi kilometri al drumului T-26-01 „Cernăuți — Vașcăuți — Putila — Ruska, cu acces la Punctul de control „Șepit”. De asemenea, au fost reconstruite două poduri, au fost amenajate intrările  și ieșirile, a fost întărit malul drumului și instalate iluminări rutiere.

Oleksii Boiko, președintele Consiliului Regional Cernăuți, s-a întâlnit cu partenerii români cu care a fost implementat proiectul — Ingrid Bucșa, director executiv al Secretariatului Tehnic Comun al Programului Operațional Comun „România-Ucraina 2014-2020”, Radu Gurjui, coordonator de proiect, și Andrea Moroșan, ofițeri de program. Împreună cu Oleksandr Șkuridin, deputat al Consiliului Regional, Valerii Polianciuk, primarul CT Seliatyn, reprezentanți ai Centrului pentru Reconstrucție și Dezvoltare a Bucovinei și ai delegației române, a inspectat lucrările efectuate de antreprenor.

5 6 F 4

Oleksii Boiko a mulțumit partenerilor pentru cooperarea eficientă și a remarcat rezultatele pozitive ale acestui proiect pentru ambele părți. De asemenea, el și-a exprimat încrederea că drumurile de înaltă calitate spre frontieră vor da un impuls construcției punctului rutier de trecere a frontierei „Șepit — Izvoarele Sucevei”.

Renovarea segmentului de drum T-26-01 în satul Șepit a început în toamna anului 2022, în cadrul unui proiect internațional. Proiectul a fost finanțat în comun de UE și Ucraina. Valoarea totală a grantului a fost de 2 milioane 196 de mii de euro. Lucrările au fost efectuate de către Serviciul de restaurare și dezvoltare a infrastructurii în regiunea Cernăuți.

5 6 F 5

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий