„O lovitură asupra imaginii lui Putin”: cum nimicirea avionului Su-57 va influența asupra Rusiei

10 6 Ф 2

Doborârea avioanelor rusești Su-57 pe aerodromul Ahtubinsk din regiunea Astrahan a fost o lovitură serioasă pentru imaginea dictatorului Vladimir Putin și a forțelor aerospațiale ruse în general. Despre aceasta a declarat Pavlo Lakiiciuk, șeful programelor de securitate de la Centrul de Studii Globale „Strategia XXI”, citat de Audiovizialul public.

„Geografia loviturilor noastre nu doar că se extinde, ci se extinde la ținte inamice foarte critice. Chiar recent, am lovit un aerodrom din Crimeea ocupată și a fost bine, iar zilele trecute am lovit aerodromul Mozdok», a subliniat Pavlo Lakiiciuk. El a mai adăugat că armata rusă a folosit acest aerodrom pentru a bombarda Cecenia și Georgia. „Inițial, a fost un aerodrom strategic pentru aviație, unde erau bazate avioanele Tu-95, iar apoi s-a transformat într-un hub.

În campania din Ucraina, inamicul a ascuns bombardiere Tu-22 care transportau rachete supersonice și MiG-31, care sunt lansate de rachete „Kindjal”. Su-57 este vaca sacră a lui Putin, răspunsul său la Raptor-ul american. Avionul rusesc de generația a 5-a Su-57 se afla acolo. Forțele Ucrainene nu pur și simplu au lovit asupra aerodromului Ahtubinsk, ci avionul Su-57. Iar Rusia dispune doar de câteva asemenea avioane.  Su-57 este un avion super nou și o lovitură serioasă pentru imaginea lui Putin, pentru imaginea Forțelor Aerospațiale Ruse», a declarat Lakiiciuk.

Reamintim că este pentru prima dată când Ucraina atacă teritoriul rusesc cu un avion de luptă.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий