Oksana  Sakrier: „Procesul educațional în instituțiile de învățământ mediu general va începe în mod tradițional, la 1 septembrie”

6 7 А 4

În prezent, în regiunea Cernăuți nu există motive pentru care copiii să meargă la școală pe 19 august. Doar Cabinetul de Miniștri al Ucrainei poate stabili data de începere a anului școlar, a

declarat directorul Departamentului de Educație și Știință al Administrației Militare Regionale Cernăuți, Oksana Sakrier, informează C4. Potrivit ei, procesul educațional în instituțiile de învățământ mediu general va începe în mod tradițional la 1 septembrie.

În același timp, oficialul a subliniat că numai guvernul, și nu administrația locală, departamentul de educație sau consiliul pedagogic, are autoritatea de a lua decizii privind începerea școlii mai devreme de luna septembrie. „Astăzi putem doar să luăm în considerare posibilitatea teoretică a începerii anticipate a cursurilor, să studiem disponibilitatea elevilor pe teren, să pregătim instituția de învățământ pentru începerea noului an școlar și să îmbunătățim infrastructura de securitate a instituției”, a adăugat Oksana Sakrier.

Amintim că și Departamentul de Educație al Consiliului Orășenesc Cernăuți a discutat despre disponibilitatea instituțiilor de învățământ de a începe anul școlar mai devreme de luna septembrie. Profesorii au decis că, cel mai probabil, Cernăuțiul ar putea începe cursurile la 19 august, dacă va exista un ordin corespunzător.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com  

Добавить комментарий