The Economist a făcut propriul său calcul al pierderilor Rusiei: mai mult decât toate pierderile sale după cel de-al Doilea Război Mondial

7 7 F 10

Potrivit calculelor ziarului britanic The Economist, între 462 000 și 728 000 de militari ruși au fost „scoși din acțiune” în războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Calculele se bazează pe documente scurse din Departamentul Apărării al SUA, informează RBK-Ucraina cu referire la site-ul web al The Economist.

Calculele aproximative ale The Economist, bazate pe documente scurgeri de informații de la Departamentul american al Apărării, sugerează că există probabil aproximativ trei sau patru soldați ruși răniți la fiecare soldat ucis în luptă. Publicația a ajuns la concluzia că între 462.000 și 728.000 de soldați ruși au fost „scoși din funcțiune” până la jumătatea lunii iunie — mai mult decât numărul estimat al forțelor de invazie ruse în februarie 2022. Oficialii francezi și britanici cred că aproximativ 500.000 de ruși au fost grav răniți sau uciși înainte de începutul lunii mai, se arată în articol.

Un  grafic aparte arată impactul acestor pierderi asupra demografiei din Rusia. Cele mai mari pierderi au fost suferite de persoanele cu vârste cuprinse între 35 și 39 de ani, dintre care se estimează că 27.000 au fost ucise între februarie 2022 și iunie 2024. Conform celor mai recente estimări, aproximativ 2 % din totalul bărbaților ruși cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani ar fi fost uciși sau grav răniți în Ucraina de la începutul războiului de amploare.

Vă reamintim că, potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, inamicul a pierdut în total aproximativ 549 840 de militari de la începutul invaziei la scară largă.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com  

Добавить комментарий