The New York Times: Ucraina atacă cu succes ocupanții din Crimeea

14 7 F 1

Cel puțin 15 sisteme rusești de apărare aeriană cu rază lungă de acțiune au fost distruse sau avariate în peninsula ocupată. Rachetele ATACMS de înaltă precizie fabricate în SUA sunt capabile să ajungă în fiecare colț al Crimeii ocupate de Rusia. Experții occidentali vorbesc despre „succesul impresionant” al ucrainenilor în timpul ultimelor lovituri, se afirmă într-o publicație din The New York Times, citată de TSN.

Din primăvara acestui an, când Forțele de apărare ucrainene au primit sisteme ATACMS, Armata Ucraineană susține că a distrus sau avariat cel puțin 15 sisteme rusești de apărare aeriană cu rază lungă de acțiune în Crimeea. Acestea includ baterii puternice S-300 și S-400.

În ultimele trei luni, imaginile comerciale prin satelit au confirmat deteriorarea instalațiilor radar rusești, a echipamentelor de război electronic, a rutelor logistice și a aerodromurilor. „Ucrainenii au avut câteva succese impresionante în ultimele luni”, a comentat Justin Bronk, cercetător principal în domeniul aviației și tehnologiei la Institutul Regal al Serviciilor Unite din Londra, care a studiat imaginile din satelit.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий