Cum în Rusia este tratat cazul tentativei de asasinare a lui Donald Trump

14 7 F 6

La 13 iulie, fostul președinte american, Donald Trump, a fost asasinat la mitingul său de campanie din Pennsylvania. Invadatorii ruși nu au putut ignora acest eveniment și au început deja să caute o „urmă ucraineană”  în acest incident. Mai mult, ocupanții promit chiar cu cinism „răzbunare” pentru Donald Trump, scrie presa rusă, relatează Canalul 24.

Așa-numitul senator din regiunea Crimeea, membru al Comitetului Internațional al Consiliului Federației, Serghei Țekov, a declarat că, chipurile,  Kievul ar fi „vorbit în mod repetat negativ” despre Donald Trump. Prin urmare, ocupantul crede că există o „urmă ucraineană” în acest caz.

De asemenea, Țekov a cerut autorităților americane să ia în considerare „versiunea implicării serviciilor speciale ucrainene în tentativa de asasinare” a fostului președinte american.

În special, rușii destribuie fotografii cu muniție cu expresii precum „pentru Trump”.

De altfel, Biroul Federal de Investigații a declarat că focurile de armă trase la discursul lui Trump au fost trase de Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, din Bethel Park, Pennsylvania.  Statutul de înregistrare a alegătorilor din acest stat prevede că Thomas Matthew Crooks a fost înregistrat ca republican, însă jurnaliștii au raportat că acesta a trimis 15 dolari comitetului liberal de acțiune politică ActBlue, care susține Partidul Democrat, pe când avea încă 17 ani.

***

„Informația despre tragerea în fostul președinte al SUA, Donald Trump, la mitingul din Pennsylvania m-a cutremurat. O astfel de violență nu poate fi îndreptățită și nu are loc în lume. Violența nu trebuie niciodată să prevaleze”, a notat Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, în rețeaua X (fosta Twiter)

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий