Descoperire senzațională a oamenilor de știință italieni: un loc în care oamenii se pot stabili pe Lună

19 7 F 1

Oamenii de știință de la Universitatea Trento din Italia au descoperit o peșteră pe Lună, care ar putea fi un loc ideal pentru a înființa o bază de cercetare acolo. De zeci de ani, oamenii de știință studiază Luna, visând să găsească un loc potrivit pentru a construi o bază pe suprafața ei, astfel încât oamenii să poată trăi acolo. Se pare că căutările au avut succes. În centrul Mării Liniștii, unde acum mai bine de o jumătate de secol omul a pășit pentru prima dată pe suprafața selenară, a fost descoperită o peșteră care ar putea servi scopului propus: începerea colonizării Lunii. Oamenii de știință Lorenzo Bruzzone și Leonard Carrer de la Universitatea italiană din Trento au prezentat rezultatele cercetărilor lor în revista Nature Astronomy, citează Dialog.

În același timp, după cum a relatat Radio „Libertatea”, adâncimea peșterii descoperite este de cel puțin 100 de metri. Intrarea în peșteră este situată pe suprafața selenară, iar sub ea se află pereți verticali și un spațiu interior cu înclinație în jos.

Potrivit oamenilor de știință, peștera descoperită ar putea fi, teoretic, un loc ideal pentru înființarea unei baze pe satelitul Pământului. „Doar, viața pe Pământ a început în peșteri, deci oamenii s-ar putea stabili în ele pe Lună”, a declarat Leonard Carrer. Cercetătorii cred că sute de astfel de peșteri ar putea fi ascunse în „lumea subterană neexplorată” a Lunii.

Cercetătorii speculează despre peșterile de pe Lună de aproximativ 50 de ani. Abia în 2010, Agenția spațială americană NASA a trimis pe orbita selenară  aparatul Lunar Reconnaissance Orbiter, care a reușit să studieze locurile unde ar putea fi amplasate intrările în peșteri. Descoperirea actuală a fost făcută ca urmare a analizei imaginilor pe care le-a primit. Oamenii de știință intenționează acum să studieze peștera descoperită folosind radare, camere și chiar roboți.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий