Președintele Volodymyr Zelenski  a explicat ce ar considera el o pierdere pentru Ucraina

21 7 А 6

Este important pentru Ucraina să salveze viețile cetățenilor săi, dar acest lucru nu înseamnă că este pregătită să cedeze Rusiei 30 la sută din teritoriul său. Acest lucru a fost declarat de Președintele Volodymyr Zelenski într-un interviu acordat BBC.  „Pentru noi, a pierde înseamnă a ne pierde țara. Unii oameni spun: „Da, și ce este mai important pentru voi — teritoriul sau oamenii?”. Cum puteți face o astfel de comparație? Este vorba despre oameni. Oamenii sunt importanți, dar asta nu înseamnă că le putem da (rușilor) 30 la sută din teritoriul nostru”, a spus el.

Șeful statului nu exclude ca, chiar și în cazul unui armistițiu și al înghețării războiului, Rusia să recurgă eventual la o nouă agresiune. „Cine v-a spus că ei (rușii — n.r.) nu vor merge mai departe? Cine a spus că un conflict înghețat va funcționa? Acesta a fost deja înghețat. Cine a spus că Putin nu vrea să ne distrugă? Vrea. Vrea doar ca Uniunea Sovietică să revină sub conducerea sa pentru tot restul zilelor sale. Și acesta este întregul scop al acestui om”, a explicat Președintele ucrainean.

„Ce înseamnă să pierzi? Acesta nu este fotbal, acesta nu este un joc. Aceasta este o istorie serioasă”, a subliniat Zelenski.

Anterior, Președintele Volodymyr Zelenski a fost de acord că puterea diplomației ar putea ajuta la reglementarea războiului.

Reamintim că fostul prim-ministru britanic Boris Johnson a prezentat un plan de pace pentru a „pune capăt” războiului din Ucraina.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий