În vizită la Universitatea parteneră

31 7 F 2

Zilele acestea noul rector al Universității Naționale „Iuri Fedkovyci”  din Cernăuți, Ruslan Biloskurski, a efectuat prima sa vizită externă la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, România, care este un partener de încredere al Universității cernăuțene din 2001. Această vizită a însemnat un pas important în consolidarea relațiilor internaționale și a cooperării dintre cele două instituții de învățământ superior, scrie site-ul Universității Naționale din Cernăuți.

Din delegația universității noastre a făcut parte și șeful Departamentului de Relații Internaționale, Serghii Lukaniuk.

Delegația ucraineană s-a întâlnit cu rectorul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, Mihai Dimian, cu prorectorul Ștefan Purici și cu decanul Facultății de Economie, Management și Afaceri, Carmen Năstase. Întâlnirea s-a axat pe perspectivele de continuare a colaborării, aprofundarea cooperării științifice, realizarea de cercetări comune și conferințe științifice, stagii profesionale pentru cadrele didactice și implementarea de proiecte comune. Participanții la reuniune au subliniat importanța schimburilor culturale în consolidarea relațiilor de prietenie dintre studenții și cadrele didactice ale celor două universități.

Rectorul Ruslan Biloskurski a exprimat sincere mulțumiri colegilor săi români pentru călduroasa întâlnire și sprijinul de nădejde arătat de conducerea Universității din Suceava din februarie 2022 până în prezent. Așa se întâmplă atunci când prietenii nu se cunosc nu în vorbe, ci în fapte.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

Добавить комментарий