Oficialii NATO se exprimă cu privire la eliberarea de către Ucraina a teritoriilor ocupate

2 8 А 2

Majoritatea oficialilor de la sediul NATO sunt de părere că Ucraina nu va reuși să recupereze teritoriile pierdute. Cu toate acestea, nimeni nu vrea să vorbească oficial despre acest lucru.

O astfel de informație a fost publicată de ziarul german Welt.

Potrivit interlocutorilor jurnaliștilor, situația din zona de luptă este „mult mai rea” pentru Kiev decât este adesea prezentată în discursul public. Ei subliniază că străpungerea de către trupele ruse a celei de a doua linie de apărare a Ucrainei este „doar o chestiune de timp”. Prin urmare, oficiali militari și diplomatici din Uniunea Europeană și NATO prevăd o încetare a focului în zona de conflict în următoarele 6-9 luni, indiferent de rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA. „Având în vedere circumstanțele actuale, nu văd altă cale de ieșire decât o încetare a focului cât mai curând posibil. Această situație ar putea dura ani de zile, iar încălcările localizate ale încetării focului sunt susceptibile să apară din nou și din nou», a declarat diplomatul de rang înalt, care a vorbit pentru Welt.

Întrebat dacă președintele Putin va folosi timpul câștigat prin încetarea focului pentru a-și consolida trupele în vederea unui nou atac, sursa a spus: „Occidentul ar trebui, de asemenea, să profite de pauză pentru a-și îmbunătăți capacitățile de apărare. Atunci va putea descuraja Kremlinul să lanseze o nouă ofensivă”.

În același timp, estomparea încrederii în victoria Ucrainei se explică prin faptul că este puțin probabil ca Occidentul să sporească în viitor sprijinul militar acordat Kievului la un nivel care să-i permită să lanseze cu succes o contraofensivă de amploare.

În plus, analiștii ziarului scriu că Washingtonul și Berlinul se tem prea mult de o escaladare a conflictului și de imprevizibilitatea lui Putin. Experții militari cred că Președintele american, Joe Biden, și Cancelarul german, Olaf Scholz, se tem că, sub presiune excesivă, președintele rus ar putea folosi arme nucleare tactice. Sau că Federația Rusă s-ar putea dezintegra, ceea ce înseamnă că cele peste șase mii de focoase nucleare rusești ar putea cădea în mâinile unor persoane precum liderul cecen Ramzan Kadyrov.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

Добавить комментарий