O femeie din Bucovina, după moarte, a salvat viața a trei persoane

2 8 A 3

La 1 august, o femeie de 67 de ani din Bucovina a fost internată la Spitalul Clinic Regional din Cernăuți cu un accident vascular cerebral hemoragic. Din păcate, boala era incompatibilă cu viața. Femeia a fost diagnosticată cu moarte cerebrală, în ciuda eforturilor cadrelor medicale.

În această stare, bătăile inimii sunt menținute doar cu ajutorul echipamentelor de respirație și a unei cantități mari de medicamente. Așa că rudele femeii au fost de acord să doneze. După aceea, instituția medicală a început imediat selectarea recipientelor printr-o bază de date electronică și pregătirea pentru transplant.

Organele au fost preluate de trei echipe — specialiști de la Centrul Național de Cercetare pentru Chirurgie și Transplant „Șalimov”  al Academiei Naționale de Științe Medicale din Ucraina, care au zburat imediat la Cernăuți cu elicopterul, precum și specialiști de la Prima Asociație Medicală din Lviv și de la Spitalul Clinic Regional Cernăuți.

Medicii au transplantat cu succes ficatul și doi rinichi. Ficatul a fost transplantat la Kiev, un rinichi la Lviv și celălalt la Spitalul Clinic Regional din Cernăuți.

Datorită deciziei conștiente a familiei femeii din Bucovina, medicii au salvat trei vieți. Le mulțumesc și le exprim sincerele condoleanțe pentru durerea lor, notează pe contul de Facebook Consiliul Regional Cernăuți.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

Добавить комментарий