Jocurile Olimpice 2024: prima medalie de argint a Moldovei după o pauză de 24 de ani

10 8 F 1

Luptătoarea din R. Moldova, Anastasia Nichita, a devenit vicecampioană olimpică. Este primul argint al Moldovei după o pauză de 24 de ani. În finala categoriei de greutate 57 kg, Anastasia Nichita a fost învinsă de japoneza Tsugumi Sakurai. Anastasia Nichita, în vârstă de 25 de ani, participă pentru a doua oară la Jocurile Olimpice. La JO de la Tokyo, luptătoarea a ocupat locul șapte. Sportiva a subliniat că scopul principal al acesteia a fost să se întoarcă de la Jocurile Olimpice cu medalie, indiferent care ar fi aceasta. Acum, când visul ei s-a îndeplinit, Anastasia Nichita spune că este foarte fericită. „Mă bucur foarte mult, pentru că este un rezultat spre care am tins practic toată cariera mea sportivă și, în sfârșit, pot să zic că visul meu a devenit realitate. Am venit cu gândul să obțin o medalie olimpică indiferent de ce culoare. Este argint, dar pentru mine e mai scump decât aurul și decât orice metal din lume. Am avut un an foarte greu”, a menționat luptătoarea.

Evenimentul a fost apreciat de Președintele Moldovei, Maia Sandu, în postarea sa pe Facebook:  „Anastasia Nichita aduce argintul Moldovei de la Jocurile Olimpice și scrie o nouă filă în istoria sportului din țara noastră. Anastasia este prima moldoveancă ce aduce o medalie olimpică de argint din istoria Republicii Moldova.

Îți mulțumim, Anastasia! Ai avut un drum lung și plin de greutăți, însă spiritul tău de luptătoare și munca enormă depusă te-au transformat într-o mare învingătoare. Ești un exemplu pentru noi toți, și, mai ales, pentru copiii și tinerii din Moldova. Lucrurile cu adevărat mari se fac prin multă muncă. Felicitări!

Întreaga țară te aplaudă și te așteaptă cu drag acasă. Felicitări și echipei de antrenori și medici care a fost alături de tine”.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий