În Comunitatea Teritorială Mahala va fi implementat un nou program pentru tineret

12 8 B 3

La 12 august este marcată Ziua Internațională a  Tineretului. În Ucraina, deja al treilea an este realizat Programul „VidNOVA:UA” („Reînnoirea”). Scopul programului este reînnoirea spațiilor pentru tineret. Anul curent el va fi implementat pentru prima dată în regiunea Cernăuți, și anume în Comunitatea Teritorială Mahala, partener fiind Organizația Publică „Tineretul Bucovinei”. Urmează să fie coordonat și semnat acordul pentru obținerea grantului.

În decursul anului 2024, în cadrul realizării Programului „VidNOVA:UA”, în regiunea Cernăuți sunt prevăzute 24 de schimburi de tineret, la care vor participa tineri și din alte regiuni, dornici să reînnoiască țara.  În timpul schimbului, care va dura 5 zile, tinerii vor avea posibilitate să însușească deprinderi practice la lucrările de construcție, vor călători prin Ucraina și vor lua cunoștință de viața tineretului din alte comunități. Vor fi inițiate relații interculturale.

La realizarea programului participă tineri de vârsta între 18-35 de ani. Finanțarea programului este asigurată de guvernele Danemarcei și Japoniei, scrie site-ul AMR Cernăuți.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий