În România au fost reținuți cetățeni ucraineni, care au trecut ilegal frontiera

17 8 F 1

La 16 august, polițiștii din județul român Satu Mare, în apropiere de frontiera cu Ungaria și Ucraina, au lansat o operațiune de căutare a ucrainenilor care au trecut frontiera. Aceștia au fost acum reținuți, comunică PresaSM. „În data de 16 august, ora 13.35, conducerea sectorului SPF Tarna Mare a fost anunțată de către autoritățile ucrainene despre faptul că pe direcția localității Tarna Mare, județul Satu Mare, o patrulă de grăniceri ucraineni ar fi fost atacată de mai multe persoane necunoscute, iar 3 dintre aceștia au trecut ilegal frontiera în România. Drept urmare, a fost declanșată o acțiune la nivelul sectorului pentru verificarea zonei de responsabilitate, acțiune la care participă 6 patrule (12 polițiști de frontieră) ale Poliției de Frontieră. La ora 15.05, unul dintre cei 3 cetățeni ucraineni a fost reținut”, se precizează în comunicat.

Într-un comentariu pentru Audiovizualul public ucrainean, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Stat de Frontieră al Ucrainei, Andrii Demcenko, a confirmat faptul că ucrainenii au încercat să treacă ilegal frontiera. Potrivit lui, grupuri suplimentare au fost trimise imediat la fața locului pentru căutarea infractorilor și verificarea abordărilor din spate ale frontierei. De asemenea, au fost informați polițiștii de frontieră români și agențiile de aplicare a legii interactive. Demcenko a adăugat că unul dintre infractori a fost repede reținut în apropiere: acesta încerca să depășească „barierele tehnice” pentru a trece frontiera mai departe. Reținutul s-a dovedit a fi un locuitor din regiunea Transcarpatică.

„De asemenea, partea română  a raportat că a reținut un cetățean ucrainean cu documente în apropierea frontierei și a găsit în curând armele pe care le luaseră atacatorii. Reținutul a indicat locul în care ascunsese arma. În scurt timp, un alt fugar a fost reținut”, a declarat Demcenko.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий