La Cernăuți, restaurarea turlei Bisericii iezuite  Inima Sacră a lui Iisus este în curs de finalizare

19 8 А 2

Vârful a fost acoperit cu cupru și pe el a fost instalată o cruce. Fratele Giorgio, administratorul bisericii pentru afaceri economice, a relatat despre acesta într-un comentariu pentru Audiovizualul public. Potrivit lui, turla nu numai că a fost înlocuită cu un acoperiș de cupru, dar lemnul a fost înlocuit și tratat cu conservanți și substanțe chimice în caz de incendiu. „Grinzile de lemn au fost complet înlocuite, pentru că totul putrezise în 130 de ani și nu mai rămăsese nimic. Au făcut-o chiar mai bună decât era înainte, pentru că acum este întărită”, spune fratele Giorgio.

Pentru a nu instala schele de două ori, tencuiala de pe turnul bisericii va fi, de asemenea, reparată. Un proiect pentru aceste lucrări a fost deja realizat, iar un alt proiect pentru repararea fațadei este, de asemenea, în curs de finalizare — aceste lucrări vor fi efectuate ulterior.

Potrivit fratelui Giorgio, cu timpul acoperirea de cupru va începe să se întunece, iar în 20-30 de ani va deveni verde. Acest lucru se datorează faptului că cuprul oxidează atunci când intră în contact cu apa și aerul. Datorită oxidării cuprului, acoperișul nu se va deteriora, afirmă fratele  Giorgio. Un astfel de acoperiș poate rezista până la 300 de ani.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

Добавить комментарий