Odihnă în România pentru elevi sârguincioşi din regiunea Cernăuţi

22 8 А 2

La invitația Uniunii Ucrainenilor din România, un grup de elevi din regiunea Cernăuți, care au succese mari la însuşirea limbii ucrainene, a participat la a treia tură a taberei de vară, comunică Administraţie Militară Regională Cernăuţi.  10 elevi din regiunea Cernăuți au petrecut 4 zile pe litoralul Mării Negre. Aceștia sunt copii care au obținut rezultate înalte la concursuri și competiții în limba și literatura ucraineană.

Anul acesta, în perioada 11-19 august, Uniunea Ucrainenilor din România a organizat cea de-a IV-a Tabără pentru copiii ucraineni din România la Stațiunea Jupiter din județul Constanța, care a durat trei schimburi (câte 4 zile) și a reunit 551 de participanți. La invitația Uniunii Ucrainenilor din România, un grup din regiunea Cernăuți a participat la a treia tură a taberei de vară. În timpul vacanței, elevii și-au făcut noi prieteni și și-au îmbunătățit împreună cunoștințele de limbă ucraineană; s-au cazat la hotelul Delta de trei stele cu mese all inclusive și au înotat în piscinele hotelului; s-au distrat de minune la parcul acvatic Galaxy; au făcut plajă pe plaja Jupiter și au înotat în mare; s-au plimbat seara prin orașul stațiune etc.

Excursia a fost posibilă datorită invitației și sprijinului financiar al Uniunii Ucrainenilor din România, condusă de Mykola-Myroslav Petreţki, deputat în Parlamentul României.

AMR Cernăuţi a mulţumit Uniunii Ucrainenilor din România pentru acest gest frumos acordat copiilor din Ucraina.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

 

Добавить комментарий