Generalul american, Ben Hodges, comentează atacurile masive ale Rusiei: „Este mai bine să ucizi arcașul decât să îi doborî săgețile lui”

31 8 F 1

Ben Hodges a declarat că a fost impresionat de modul în care apărătorii ucraineni au reușit să doboare atât de multe ținte aeriene care zburau spre Ucraina pe 26 august. Acest succes arată, din păcate, că apărătorii noștri au avut multă practică în doborârea rachetelor și a dronelor.

„Cred că este mult mai bine și mai eficient să fii capabil să ucizi un arcaș decât să încerci să doborâți toate săgețile sale. Cu alte cuvinte, Ucraina are nevoie de această capacitate, iar Statele Unite ar trebui să permită Ucrainei să folosească arme cu rază lungă de acțiune pentru a lovi aerodromurile din care sunt lansate majoritatea acestor atacuri în Rusia”, a declarat generalul Hodges.

El a numit un atac masiv singurul răspuns pe care Rusia îl poate da ofensivei ucrainene de succes din regiunea Kursk. „Tot ce poate face Putin este să încerce să ucidă civili nevinovați în speranța că acest lucru va pune presiune pe Ucraina și pe Occident să negocieze. Nu cred că va avea succes”, a adăugat Hodges.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий