Începutul anului de învățământ la Liceul „Gheorghe Asachi” din Herța, în prezența oaspeților dragi din România

5 9 B 1
După cum comunică CT Herța pe contul său de Facebook, procesul de învățământ la Liceul Comunal „Gheorghe Asachi” din Herța a început cu un număr mult mai mare de elevi decât în anii precedenți. Careul solemn s-a desfășurat, ca de obicei, în fața instituției unde elevii clasei a XI-a au fost moderatorii și tot ei i-au invitat pe principalii protagoniști ai sărbătorii – elevii din clasa întâi să ocupe locul de cinste la careu. Aceștia, însoțiți de părinți și prima lor învățătoare, Oxana Medvedi, au ieșit în fața Liceului în aplauzele colegilor mai mari.
5 9 B 2
Participanții la careul solemn au fost felicitați de Marina Maftei, directoarea instituției, Lilia Manolachi, director adjunct, Emilia Matei, viceprimar al orașului Herța, Minu Pavalachi, șeful Secției de învățământ, tineret și sport din cadrul Consiliului Orășenesc Herța, Adrian Medvedi, deputat în Consiliul Orășenesc Herța.
5 9 B 3
În acest an Liceul a avut și oaspeți de onoare din România — profesor doctor Liliana Romaniuc, președinte al Asociației Române de Literație, profesor asociat la Universitatea „A. I. Cuza” din Iași, profesorul Ioan Bădeliță, manager la Liceul Teoretic Filadelfia Suceava, profesorul Magda Nichifor, directorul Liceului Teoretic Filadelfia Suceava, profesorul Ciprian Șerban, coordonator la Comisia de disciplină al Liceului Teoretic Filadelfia Suceava, profesorul Mariana Lionte, coordonator al ciclului primar la Liceul Teoretic Filadelfia Suceava, profesorul Simona Bojoga, coordonator al ciclului preșcolar Liceul Teoretic Filadelfia Suceava, prof. Narcisa Maciuc, învățătoare la ciclul primar la Liceul Teoretic Filadelfia Suceava care au venit cu un ajutor substanțioal și anume 20 de calculatoare donate de Colegiul „Richard Wurbrand” din Iași, 20 de ghiozdane pentru elevii clasei întâi, materiale didactice, literatură artistică, dulciuri pentru toți elevii liceului, mobilier pentru două săli de clasă. Vrem să transmitem cuvinte de profundă recunoștință acestor oameni cu inimă mare pentru susținerea instituției noastre de învățământ, se menționează în comunicat.
De asemenea Liceul „Gheorghe Asachi” a fost onorat cu prezența domnului Nicolae Dan Constantin, ministru consilier la Consulatul General al României la Cernăuți, care a rostit și un mesaj emoționant de salut și felicitare pentru toți cei prezenți.
Din partea oaspeților din România un cuvânt de felicitare a rostit doamna Liliana Romaniuc, președinte al Asociației Române de Literație, profesor asociat Universitatea „A. I. Cuza” din Iași, care a dat asigurări că va susține Liceul „Gheorghe Asachi” și în viitor.
5 9 B 4
Direcția Liceului a înmânat diplome de recunoștință oaspeților din România pentru ajutorul acordat și celor care au depus eforturi la lucrările de reparație a sălilor de clasă – Vasile Scripcaru, primarul Orașului Herța, Gheorghe Piligaci, antreprenor și deputat în Consiliul Orășenesc Herța, Minu Pavalachi, șeful Secției de învățământ tineret și sport din cadrul Consiliului Orășenesc Herța, Adrian Medvedi, deputat în Consiliul Orășenesc Herța, Andrei Apetroaie, deputat în Consiliul Orășenesc Herța.
Un cuvânt de felicitare a rostit și doamna Oxana Medvedi, învățătoarea clasei întâi, urându-le bun venit și succese micuților elevi. Elevii clasei întâi au recitat cate un catren și au primit în dar prima lor carte Abecedarul, donat de Asociația Cadrelor Didactice de Etnie Română din Regiunea Cernăuți, condusă de neobosita Mariana Belciuc-Piligaci, dar și cheia simbolică a Liceului pe care la rândul lor o vor transmite viitorilor elevi.
5 9 B 5
„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий