Comandantul-șef a recunoscut că Ucraina se află sub o presiune enormă în jurul Pokrovskului

6 9 А 1

Acest  oraș strategic a fost epicentrul războiului din Ucraina timp de mai multe săptămâni. Armata Ucraineană a reușit să oprească înaintarea Rusiei în apropiere de Pokrovsk, deoarece inamicul nu a avansat niciun metru în ultimele șase zile, a declarat comandantul șef al forțelor armate ale Ucrainei, generalul Oleksandr Syrski, într-un interviu exclusiv acordat CNN la 5 septembrie.

Potrivit lui, direcția Pokrovsk a fost epicentrul războiului din estul Ucrainei. Cu toate acestea, forțele armate ucrainene au reușit să oprească înaintarea Rusiei pe linia frontului. „În ultimele șase zile, inamicul nu a avansat niciun metru în sectorul Pokrovsk. Cu alte cuvinte, strategia noastră funcționează”, a spus el.

Syrski a adăugat că Ucraina a reușit să îi priveze pe ruși de capacitatea de a manevra și de a-și desfășura forțele de întărire din alte direcții. „Iar această slăbire se simte cu siguranță și în alte zone. Observăm că numărul atacurilor de artilerie și intensitatea ofensivei au scăzut”, a spus el.

Comandantul-șef Oleksandr Syrski a subliniat, de asemenea, într-un interviu, că inamicul are un avantaj în ceea ce privește avioanele, rachetele, artileria, muniția și, bineînțeles, personalul, tancurile și transportoarele blindate.

În același timp, potrivit lui Syrski, Rusia, cu un astfel de avantaj material, a forțat Ucraina să devină mai inteligentă și mai eficientă în războiul său.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий