La Cernăuți,  în parcul „Jovtnevyi”  se prevede crearea  unei grădini de recuperare terapeutică

7 9 F 3

Ea va fi creată pentru a oferi asistență psiho-emoțional și recuperare socială veteranilor de război, persoanelor strămutate intern și cetățenilor. Spațiul va fi echipat cu un grant de 200 de mii grivne până la sfârșitul anului. Despre aceasta a declarat pentru Audiovizualul public regional  Serghii Momotiuk, manager de proiect al ONG-ului „Centrul tineretului din Cernăuți”.

„Acum vedem că mulți veterani de război se întorc acasă, iar societatea este în mod constant în torent informațional și stres. De aceea, orașul nostru are nevoie de anumite locuri unde te poți relaxa emoțional și poți găsi liniștea, nu doar să te distrezi”, spune Momotiuk. „Vom comunica și ne vom consulta cu psihologii înainte de a crea spațiul, astfel încât ei să poată defini mai bine cum ar trebui să fie. Până la urmă, în ONG-ul nostru nu există persoane care să aibă o astfel de pregătire. Cu siguranță îi vom implica în proiectul nostru”, subliniază Serghii Momotiuk.

În prezent, există doar un concept pentru spațiu, iar proiectul nu a fost încă elaborat. Acesta ar trebui să fie gata la începutul lunii octombrie.

În prezent, o astfel de grădină este disponibilă doar în Kiev, afirmă Serghii Momotiuk.  Un spațiu similar este proiectat în Lviv. „Analizăm experiența lor și vedem că există o cerere pentru astfel de grădini în societate și că oamenii sunt implicați în crearea lor”, remarcă managerul Serghii Momotiuk.

Grădina de recuperare va fi creată cu un grant din cadrul proiectului „Sănătate mintală pentru Ucraina”, cu sprijinul Ambasadei Elveției în Ucraina.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

 

Добавить комментарий