O piedică din partea Albaniei: Ucraina a suferit o înfrângere în meciul de deschidere al Ligii Națiunilor

Albania's defender #04 Elseid Hysaj (R) and Ukraine's midfielder #21 Vladyslav Kabaiev vie for the ball during the League B Group B1 football match of the UEFA Nations League between Ukraine and Albania in Prague, Czech Republic, on September 7, 2024. (Photo by Michal Cizek / AFP) (Photo by MICHAL CIZEK/AFP via Getty Images)

Discipolii lui Serghii Rebrov evoluează în Divizia B a Ligii Națiunilor în sezonul 2024/25. În primul meci, „galben-albaștrii” au jucat împotriva Albania. Meciul dintre Ucraina și Albania a avut loc la „Epet Arena” din Praga. Discipoliilui Serghii Rebrov au avut ocazia să se reabiliteze pentru nereușita de la Euro 2024. În ajunul meciului cu albanezii, staff-ul tehnic al galben-albaștrilor a fost lipsit de doi jucători importanți. Din cauza accidentărilor, Artem Dovbyk și Myhailo Mudryk nu au fost incluși în componență.

Pierderea liderilor a fost o altă durere de cap pentru Rebrov. În plus, Oleksandr Zincenko, fără de care anterior era dificil de imaginat echipa de start, a rămas pe bancă. Trubin, care, spre deosebire de Lunin, are o practică stabilă de joc la club, a obținut locul  în poartă. În locul atacantului de la „Roma”, pe linia de atac a părut Yaremciuk, iar Kabaev și-a făcut debutul pentru echipa națională pe flancul lui Mudryk.

În prima repriză balonul s-a aflat mai mult în posesia  echipei nominale a gazdelor, dar fără rezultat. În schimb, albanezii au fost mai tăioși în atac. La începutul reprizei secunde, rivalii au făcut schimb de goluri. Mai întâi, Konoplia a profitat de pasa lui Mykolenko și a înscris la colțul scurt. Totuși, șase minute mai târziu, albanezii s-au folosit de inconstanța apărătorilor ucraineni și au restabilit egalitatea. Ardian Ismaili a marcat, fiind la locul potrivit la momentul potrivit. 1:1. În minutul 67 al meciului, albanezii au lansat un atac rapid, pe care Asani l-a finalizat cu un șut precis. Apărătorii „galben-albaștrilor” nu au reușit din nou să fie-n pas cu jucătorii tehnici ai Albaniei.

Serghii Rebrov a încercat să salveze meciul cu înlocuiri. Totuși, apariția pe teren a lui Yarmolenko, Pihalionok și Vanat a fost prea târzie. Fluierul final al arbitrului a consemnat înfrângerea Ucrainei cu scorul de 1-2. „Galben-albaștrii” și-au creat probleme la începutul turneului.

Selecționerul Ucrainei, Serghii Rebrov, a comentat rezultatul meciului cu Albania:   „Ne-am creat ocazii, dar chiar nu a fost echipă pe teren. Este greu, trebuie să urmărești tot meciul, să-l analizezi, jucăm deja peste două zile. Nu suntem mulțumiți nici de joc și nici de rezultat”. „De ce se întâmplă acest lucru? Pentru că jucăm după un adversar puternic. Acesta este fotbalul, această echipă a fost la Euro. Am marcat un gol, am căpătat încredere, dar, din păcate, am primit două goluri. Se întâmplă în fotbal. Nu pot să vă spun că a fost același joc ca împotriva României. Am încercat să ne creăm ocazii, dar nu am tras la poartă pentru prima dată până în minutul 80. Trebuie să ne pregătim și să ieșim cu o altă atitudine”.

Ucraina va susține următorul meci pe 10 septembrie, împotriva Republicii Cehe. În primul tur, Cehia a pierdut în fața Georgiei cu 1-4.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

 

Добавить комментарий