Sprijin pentru procesele democratice într-o țară care se află în război și luptă pentru supraviețuire

10 9 А 1

Reprezentanți din treisprezece țări au participat la conferința regională internațională „Democrații durabile în Europa Centrală și de Est în vremuri de război hibrid”. Conferința a durat trei zile — la Suceava și Cernăuți — și a reunit diplomați, parlamentari din Ucraina, România și Germania, administratori publici, activiști ai societății civile, educatori, voluntari, academicieni și experți în diverse domenii.

La conferință au participat împuternicitul cu afaceri al Ambasadei Germaniei la Kiev, Tim Prange, rectorul Universității Naționale „Iuri Fedkovyci”  din Cernăuți, Ruslan Biloskurski, și șefii Fundațiilor Friedrich Ebert, Konrad Adenauer și Friedrich Naumann. Temele centrale au fost autoadministrarea pe timp de război, necesitățile comunității veteranilor și sprijinul acordat Ucrainei de către lumea democratică. Ele au fost discutate în cadrul a patru paneluri de discuții.

Consiliul Regional Cernăuți a fost reprezentat la conferință de vicepreședintele Myhailo Pavliuk. În discursul său de salut, el a mulțumit participanților europeni pentru sprijinul acordat Ucrainei. În raportul său, acesta a descris amenințările cu care s-au confruntat ucrainenii la începutul invaziei la scară largă a Rusiei și modul în care civilii se confruntă cu provocările actuale.

„Ultimele atacuri aeriene oribile ale rașiștilor, soldate cu victime semnificative în Lviv, Poltava, Harkiv, Kryvyi Rig și Sumy, ne obligă să cerem sprijin urgent din partea europenilor. În primul rând, să furnizeze mai multe sisteme de apărare aeriană pentru a proteja ucrainenii. În al doilea rând, să permită lovirea țintelor militare pe teritoriul Federației Ruse, ceea ce reprezintă o amenințare la adresa civililor, a vieții noastre de zi cu zi și a infrastructurii. În al treilea rând, să consolideze sancțiunile și să faciliteze îndeplinirea criteriilor de aderare a Ucrainei la NATO și UE, inclusiv sprijinul pentru procesele democratice într-o țară care se află în război și luptă pentru supraviețuire”, a declarat Pavliuk.  De asemenea, el a făcut apel la continuarea luptei pentru statul de drept la nivel mondial, pentru valorile europene și pentru o Ucraină independentă.

Conferința a oferit o perspectivă mai profundă asupra stării democrației în țările participante și în întreaga Europă și a subliniat importanța continuării sprijinului pentru Ucraina în lupta sa împotriva agresiunii ruse, se subliniază în postarea de pe Facebook a Consiliului Regional Cernăuți.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com 

 

Добавить комментарий