Budanov a numit principala realizare a atacurilor cu rază lungă de acțiune împotriva Rusiei

15 9 F 2

După ce Forțele de Apărare Ucrainene au lovit ținte aflate adânc în interiorul teritoriului rus, mitul invincibilității și al securității a fost distrus pentru populația țării agresoare. Acest lucru, în special, a avut un impact asupra aspectului socio-psihologic în Federația Rusă, a declarat șeful Direcției principale de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, Kirill Budanov, informează RBK-Ucraina cu referire la forumul Strategiei Europene de la Yalta (YES).

Vorbind despre loviturile cu rază lungă de acțiune și succesele Forțelor de Apărare, în special, în apele Mării Negre și operațiunea Forțelor Armate Ucrainene în regiunea Kursk, în contextul intenției Ucrainei de a schimba logica războiului, ofițerul șef de informații a remarcat că el „ca cetățean ar dori mai mult”. „Dar trebuie să privești lucrurile în mod realist”, a adăugat Budanov când a fost întrebat de intervievator cum a evaluat posibilitatea transferării războiului pe teritoriul Rusiei. El a remarcat că, în momentul în care Rusia a lansat un război la scară largă împotriva Ucrainei, „aveam de-a face cu siguranță cu una dintre cele mai puternice armate din lume”.

„Ucraina era un pic mai slabă, acest lucru ar trebui, de asemenea, să fie recunoscut. Și chiar faptul că au trecut trei ani de război la scară largă și zece ani de război al nostru în general — și încă rezistăm”, a declarat șeful Serviciului de Informații. În acest context, el a adăugat că, în ciuda stocurilor lor considerabile de arme și echipamente (sovietice și acumulate de la independență) și a asistenței din partea altor țări, în special din partea RPDC, rușii „nu au fost capabili să înfrângă rezistența Ucrainei”. Budanov a subliniat că, în opinia sa, în cazul dat acesta „este cel mai important lucru”.

„Capacitatea noastră de a transfera ostilitățile pe teritoriul Rusiei — aș sublinia aici capacitatea de a lovi adânc în teritoriul Federației Ruse. Acesta este primul lucru. Și pe însăși filosofia acesteia. A schimbat puțin viziunea asupra lumii”, a explicat el.

Astfel, ofițerul-șef de informații al Ucrainei a menționat că acest lucru a avut, în special, un impact asupra aspectului socio-psihologic pentru populația Federației Ruse. „Pentru că, înainte de asta, întreaga populație rusă trăia în paradigma: nu contează cum este, noi suntem o țară foarte puternică, suntem cei mai puternici din lume”, a spus Budanov. „Și astfel, odată cu primele explozii din Moscova, pe teritoriul Federației Ruse — acest mit a fost spulberat. Acesta a aruncat în aer întreaga bază. Aceasta este principala realizare a tuturor acestor, cum se spune, lovituri cu rază lungă de acțiune. Distrugerea credinței oamenilor că trăiesc în siguranță. Nu este așa”, a subliniat el.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий