Necesitatea amenajării pieței din fața gării din Cernăuți

5 9 ФОТО ГАРА

În Cernăuți, a fost explorat spațiul din apropierea gării. În cadrul workshop-ului  („atelierului de lucru”)  au fost identificate principalele aspecte problematice ale zonei din apropierea gării pentru a crea strategii de dezvoltare a acestui spațiu. Este o necesitate pentru a face din acest loc o piață confortabilă a gării, nu un punct de tranzit. Rezultatele „atelierului de lucru” au fost prezentate de Bogdana Besciastna, urbanist în cadrul Centrului analitic  „Cedos”, la Forumul urban ucrainean.

Potrivit ei, atelierul de cercetare a spațiului a durat două zile. La acesta au participat circa 30 de persoane — planificatori, urbaniști și studenți la arhitectură, inclusiv studenți ai Facultății de Geografie a Universității din Cernăuți care studiază planificarea spațială.

În timpul sondajului, participanții au observat că zona din jurul gării are un trafic deficitar, probleme cu pubelele, accesibilitatea, amenajarea peisagistică și estetica.

Participanții au sugerat crearea unui spațiu pietonal în apropierea gării, astfel încât doar transportul public să poată circula pe strada Vokzalna. În schimb, mașinile ar trebui să folosească străzile învecinate. Participanții consideră că aceasta este o modalitate de a fluidiza traficul.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий