Ziua păcii la Liceul din Cupca

21 9 F 1

Cea mai mare dorință a oamenilor pe pământ este pacea. Pentru noi, cetățenii Ucrainei, această dorință este rostită în fiecare rugăciune, la fiecare pas. Este dorința noastră comună, a fiecăruia aparte.

Cu prilejul acestei zile la Liceul din Cupca am organizat câteva măsuri cu caracter educativ. În primul rând, în fiecare clasă diriginții au vorbit în fața elevilor despre importanța și rolul păcii în lumea întreagă și în țara noastră în deosebi. În clasele primare copiii au pregătit, sub îndrumarea dascălilor, porumbei din hârtie, carton, material în culori și au interpretat cântece despre pace. Sub îndrumarea diriginților au pregătit cercuri în culorile simbolice ale Ucrainei. În clasele mijlocii au fost editate gazete de perete și au ascultat comentariile profesorilor. În clasele mari au avut loc discuții despre situația din Ucraina, despre dorința tuturor de pace și sănătate, de un viitor mai bun.

Pe coridorul liceului, împreună cu membrii comitetului școlăresc a fost organizată o expoziție simplă, dar cu marea dorință de a fi pace, viitor, copilărie fericită, soare…

Toți elevii liceului nostru au interpretat câteva cântece despre pace și prietenie în lumea întreagă.

Ne-am fotografiat în fața liceului și în grădina, aleea și livada din fața școlii.

Să dea bunul Dumnezeu să fie pace în Ucraina, în Europa,  în lume…

Sperăm că pacea mult dorită va veni cât de curând pe pământul nostru.

Eleonora SCHIPOR,

pedagog-organizatoare la liceul din Cupca

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

Добавить комментарий