Câți ucraineni au fost repatriați din captivitate de la începutul invaziei la scară largă a Rusiei

23 9 F 1

Ucraina a efectuat deja 57 de schimburi de prizonieri de la începutul invaziei la scară largă a Rusiei în Ucraina. În acest timp, peste 3.000 de ucraineni au fost eliberați, a declarat  ministrul Apărării, Rustem Umerov, pentru Forbes Ukraine. În articolul său, ministrul s-a referit la anului său de mandat și a vorbit, de asemenea, despre mobilizarea din Ucraina, cheltuielile de apărare și coaliția internațională.

Rustem Umerov a declarat că multe aspecte ale activităților internaționale ale Ministerului Apărării rămân nepublice din cauza sensibilității temei. Printre acestea se numără schimburile de prizonieri. Acest domeniu de activitate are rezultate notabile. Ministrul Apărării a declarat că peste 3.300 de ucraineni au fost eliberați din captivitatea rusă de la începutul invaziei la scară largă.

El a mulțumit tuturor celor implicați.

„Sunt recunoscător Centrului de coordonare pentru atitudinea față de prizonierii de război și tuturor forțelor — Oficiului Președintelui, Direcției principale de informații, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Securitate al Ucrainei, Ombudsmanului — și liderilor tuturor țărilor care au contribuit la această realizare”, a declarat Rustem Umerov.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий