Liga Europei: Duș rece pentru „Dinamo”

26 9 А 3

„Dinamo” Kiev a avut un start slab în Liga Europei din actualul sezon. În meciul nominal de acasă, alb-albaștrii au pierdut în fața echipei italiene „Lazio”.

Miercuri, 25 septembrie, pe stadionul Volksparkstadion din Hamburg a avut loc meciul din turul 1 al Ligii Europei dintre „Dinamo” și  „Lazio”.  A fost primul meci al Kievului în turneul reînnoit, scrie Canalul 24. Din cauza problemelor de personal, antrenorul lui „Dinamo”, Oleksandr Șovkovski, a scos pe teren o pereche de fundași centrali Sebalios și Mihavko, care n-au jucat împreună. Erorile poziționale ale apărătorilor din Kiev s-au reflectat imediat pe tabela de marcaj a stadionului.

În minutul 3 al meciului, romanii au preluat conducerea. Atacantul senegalez al Vulturilor, Bulay Dia, a primit o pasă în careul de pedeapsă și a trimis balonul în plasa lui Bușcian. În minutul 18, Șovkovski a fost nevoit să facă prima sa înlocuire. Din cauza unei accidentări, Seballos a stat pe bancă, iar Bilovar a apărut pe teren. Cu toate acestea, apariția apărătorului în vârstă de 23 de ani nu a contribuit la fiabilitatea echipei.

În două minute, Kievul a mai primit două goluri. Mai întâi, Dele Bashiru a dublat scorul, iar apoi Dia a marcat al treilea gol. La finalul primei reprize, Iarmolenko a avut ocazia să marcheze un gol la vestiare. El a executat un șut din afara careului de pedeapsă, dar balonul a fost respins de portarul „vulturilor”.

În repriza a doua, „Dinamo” a încercat să salveze meciul. Cu toate acestea, jucătorii lui „Lazio” au neutralizat toate încercările Kievului prin presiune mare. La finalul timpului regulamentar, lovitura liberă a lui Andrievski a fost memorabilă. Cu toate acestea, portarul lui „Lazio”, Ivan Provedel, a barat șutul. Tabela de marcaj de la Volksparkstadion a rămas neschimbată până la fluierul final.

În turul următor al Ligii Europei, elevii lui Oleksandr Șovkovski vor întâlni formația germană Hoffenheim.

La conferința de presă după meci, selecționerul lui „Dinamo”, Oleksandr Șovkovski, a recunoscut:

„Am intrat în acest meci dorind să jucăm fotbal. Am fi putut să ne închidem și să așteptăm, dar eu vreau să le dau jucătorilor mei ocazia să joace fotbal, să creeze combinații și să le finalizeze. Am avut ocazii, dar am primit gol din cauza unor greșeli în centrul apărării. Și este dificil pentru mine să adaug ceva despre asta. Acest lucru arată probabil clasa lui „Lazio” — atunci când au astfel de oportunități, le folosesc.

Mijlocașul lui „Dinamo”, Mykola Șaparenko, a comentat înfrângerea în fașa lui „Lazio”:  „Totul e ca în etapa finală. „Lazio” a avut trei ocazii și le-a transformat. Au demonstrat cum se finalizează atacurile. Există o diferență între campionatul intern și competițiile europene? Desigur, există o diferență. „Lazio” este una dintre cele mai bune echipe din Italia. Desigur, se simte nivelul. Momentele noastre? Portarul advers a făcut intervenții foarte bune după lovitura liberă și șutul lui Iarmolenko. Noi am finalizat bine, dar portarul a fost la înălțime”.

„Libertatea Cuvântului” – www.lyberti.com

 

Добавить комментарий